Blog

27-09-2013

30-09-2013 14:38

vrijdag ik moet eerst ff werken bij het abe lenstra stadion, savonds maar ff naar pa en ma, pa ligt op bed heb maar even van t werk wat spulen meegenomen van sc-heerenveen hij vind t mooi..super hij voelt zich goed en eet alles wat los en vast zit alleen zn benen werken nog niet echt mee,

28-09-2013

30-09-2013 14:41

vandaag een dagje hellendoorn op de planning was een leuk en gezellig dagje, voor pap een mooie rooie papagaai meegenomen hij houd r van en vind het weer supermooi, hij voelt zich goed en heeft ook kleur beter dan afgelopen week toen was ie zo wit, hij baalt er erg van dat zn benen toch niet mee willen werken maar wie weet we bekijken het maar per dag, hij heeft in ieder geval weer wat energie en daar ging het om.

29-09-2013

30-09-2013 14:43

alweer zondag ik moet werken van 10:00-18:00 heerenveen moet tegen cambuur dat zal wel weer een mooi spektakel worden het was een mooie en gezellige dag, 2-1 werd het pap is vast blij denk ik hij volgt het via de radio. 

 

30-09-2013

30-09-2013 14:44

vandaag weer een nieuwe week aangebroken,vanmorgen om 9:00 naar de maatschappelijk werk even een plan voor pa en ma opgesteld tis een leuke mevrouw en leeft ook erg met ons mee. het begin is er eindelijk hopen dat mam nu ook wat rust krijgt zodat ze niet meer er in om komt, maar dat zal wel ze staat er 100% achter...

01-10-2013

01-10-2013 13:22

Gisteraaf een berichtje van mam...pap heeft overgegeven en zn buik is erg gespannen.

Ron kwam nog even en zei tegen dr wat is pap smal zeg in zn gezicht,

pff even een paar dagen zonder zorgen het heel even van me afgezet..en dan gaat t alweer mis ? nee dat zal toch niet morgen zal het vast beter gaan !

 

Vandaag gaat t goed pap heeft lekker geslapen maar is wat stil net een mooi gedicht op fb door mijn moeder geplaatst:

 

Masker 
Je hebt een masker opgezet
Achter dat maker zit een gezicht.
het is daar donker . en niet licht.
En zie daar een markant .perkament 
achtig gezicht
Je hebt een masker opgezet.
Emotie .pijn .en verdriet...
Het is het leven .heimwee.
Naar verloren tijd. 
Naar wat je eens hebt geleefd .En wat je door je ziekte achterliet .
Je hebt je masker opgezet 
Voor mijn lieve Hendrik die zo hardt vecht . om te blijven leven .
liefs je maatje

 

mooi geschreven mam en t klopt ook zo precies...misschien voelt pap zich strax beter dan kun je even met m wandelen..

 

18:30 caela (mijn dochter) belt opa...

dag opa,ga je mee even wandelen ik duw je wel even naar de kinderboerderij opa ?

helaas opa voelt zich niet goed zegt ze en met een beteutert gezichtje gaat ze naar haar kamer..ja het valt niet mee !

misschien morgen caela zeg ik, ja zegt ze misschien........

02-10-2013

03-10-2013 10:49

Vanavond gezellig bij pa en ma gegeten vin en ik zullen de ramen ff wassen dus mam maakt hete bliksem, ze vind t fijn als er iemand komt eten dan koot ze in ieder geval en eet ze zelf ook goed.

 

ff met de kids en pap gewandeld vanmiddag pap had een zaklamp nnodig dus even naar de action geweest, terug via de vijver en nog even gezeten bij de eendjes, pap is erg stil t lijkt net of het bloed uitgewerkt is..verdorie....ook kwam ook johan even langs de jongste broer van pap, altijd fijn als die even komt aanwaaien t was een gezellige avond op naar morgen

03-10-2013

04-10-2013 10:04

vanmiddag ff bij pa en ma geweest mam en ik hebben wat nieuws ontdekt postcrossing je stuurt een willekeurig kaartje naar een opgedragen adres ergens in de wereld,ook jij krijgt een kaartje van ergens op de wereld leuk leuk haha we zullen zien wat het word..voor pap zal het fijn zijn hij ligt languit op de stoel ik vraag hoe gaat het:o wel aardig antwoord ie,hij wil graag op bed,elke middag van 13:00 tot 16:30 slaapt ie. de dagen zijn slopend en ook het weer word er niet beter op, ik zou jullie ook willen vragen mocht je eens een vrolijk kaartje hebben liggen zou je die dan naar mijn pap willen sturen, (het maakt hem zo blij) het adres is Hendrik van der veen 

             Prins Hendrikstraat 18 

             8471 PL  Wolvega 

het zou aardig zijn van jullie die op mijn site komen en die alles op de voet volgen....

 

07-10-2013

07-10-2013 10:05

Weer een weekend voorbij,vrijdag de kids zijn even uit logeren bij hun andere opa en oma, wij even een paar dagen voor ons zelf, ik ff naar pap hij ligt nog te slapen zegt mam maak m maar wakker, in de slaapkamer aangekomen en de gordijnen losgedaan hoor ik hee wat moet dat daar haha pap is wakker, ik zeg kom joh dr af wil je nog naar buiten, ja dat wil ie wel. mam maakt thee voor m en we helpen hem uit bed ik ga eerst naar huis ff tegen vin zeggen dat ik weg ga, maar onderweg bedenk ik dat we misschien ook wel even met de auto kunnen tis altijd het zelfde rondje wat we lopen. vindo stelt voor om naar oranjewoud te gaan dat is een goed plan. ook pa is het ermee eens en heeft er zin in. heerlijk even met zn 3en een einde gewandeld het was super en wat hebben we gelachten. savonds thuis gekomen maar even een raspatatje besteld en dat smaakte pa erg goed t was weer een fijne middag/avond..

zaterdags alleen even met mam naar de winkel geweest pap lag te slapen bij de winkel aangekomen bedenkt mam ineens dat ze het vuur nog aan heeft staan met r bonen dus snel door de winkel en hup naar huis. gelukkig heeft ze het nog kunnen redden...ja je vergeet wel eens wat...

 

zondag vindo en ik even naar sneek de zandsculpturen even er uit en even zitten aan het water bij het sneekermeer. geweldig ronnie en yvonne nemen pap en mam mee naar wilheminaoord naar de koloniehof daar zijn oude ambachten en pap heeft een geweldige middag gehad. ik gisteraaf er maar even heen. hij was moe maar bestelde bij mam een drinkboullion een plak brood met appelstroop en een bak met warme peren hahha goed bezig pap. zo zien we het graag. 

op naar een nieuwe week !

oom tonnie en tante mina komen op visite vanmiddag pap is weer verwent met een gigantisch groot boeket bloemen.wat zijn het ook toppers !

 

ineens zie ik bij mam op fb weer een mooi gedicht staan :

Het leven 
Sluit nooit je ogen voor het leven 
Het wordt je dan ook maar eenmaal gegeven .
Sluit niet de ogen .voor het verdriet.
Als je iemand in een rolstoel ziet
Die persoon heeft het zwaar te verduren .
Verplaatst u zich eens in zijn of haar positie?
Hoe het zou zijn voor u.
Want als je benen niet meer willen .
wat jij zo graag zou doen .
Dan wordt het opeens een hele troostelozeboel.
En zou je graag alles over willen doen
Maar pak dan zijn .of haar hand.
Schenk hem of haar een glimlach.
Of een vriendelijk woord . 
Of een klop op zijn . of haar schouder misschien 
Maar schuw deze mensen nooit .
Dat hebben ze echt niet verdiend niemand nooit 
zomaar even weer een gevoel zoals dat bij mij hoort 
gr alie

 

ja zo is............

08-10-2013

08-10-2013 20:58

Zo wat heb ik een slechte nacht gehad, beetje ronddolen door huis heen en gigantische hoofdpijn, jij spookt steeds door mn hoofd pap hoe gaat het echt me je denk ik dan en hoe moet het straks en hoe zal het gaan..pfff heel soms komt dat in me op zweten spugen ik weet t niet. gauw maar naar je toe vanmiddag weer liggend op bed natuurlijk mijn god pap je bent zo mager zo anders. ik haat het ik maak grapjes ook jij bent gelukkig fleurig vandaag en we lachen veel. met mam om 2 uur even naar de kwantum ze komt me halen maar net als we weg willen rijden houd de auto ermee op, verdorie wat is het wat met die 45 km auto's zucht bij mam staat t huilen nader dan t lachen maar ik zeg maar snel hou hup dan maar op de fiets haha,mam fietsen en ik achterop t zal dr wel mooi uit hebben gezien. eindelijk daar aangekomen ow sjips zegt mam met een beteutert gezicht de sleutels liggen nog in de auto zucht...ach ik kan de humor dr wel van in zien en fiets snel even terug pap slaapt dus die storen we maar niet. was fijn ff met mam wat winkelen en rondneuzen. 

zo weer thuis telefoon gaat mn dochter, opa wil nog graag even wandelen heb jij tijd tuurlijk heb ik tijd ik maak tijd, dus ik sprint weer op mn fiets hup die kant uit, pa in de rolstoel gesetteld en daar gaan we door het park om de vijver en weer terug genoten van de bomen de win en de temperatuur die is erg goed (ja gelukkig maar) hazelnoten en kastanjes gezocht dus mam vast weer blij. vanavond weer visite van jan en mn oma. nou ja het doet me niet zoveel ik heb er eigenlijk geen goed woord voor over dat je als moeder zijnde je zoon 1x in de 4 weken eens belt en het meer als een verplichting ziet om te komen we zijn dr wel klaar mee, nou ja ik ben dr wel klaar mee. famillie zegt me niet zoveel de mensen waar je het juist niet van verwacht die geven ons zoveel steun dat had zijn moeder moeten doen..maar goed daar ga ik mijn dag niet aan besteden. vanavond ging jaimy nog ff naar opa even filmpjes laten zien en vertellen.ik kom ook nog ff om de boormachine te halen. jaimy zit bij opa aan bed met zn teddy op schoot , pap daar in tegen ligt op bed  en omarmt de emmer verdorie het is weer zo ver. ook de ontlasting loopt niet en ja dat zal allemaal wel met elkaar te maken  hebben bende !!! 

09-10-2013

09-10-2013 08:45

HERFST ja vandaag is t echt herfst..wat een regen zeg,kids weer naar school en vanmiddag zijn ze lekker vrij, gisteravond nog ff met mam gepraat t was gezellig met oma en jan...huh okee zelfs jan nam de moeite om even de container aan de weg te zetten,en pap liep met alle geweld mee naar de voordeur hij opent de deur van de badkamer en zegt tegen zn moeder kijk ik kan zelfs al niet meer douchen want ik kom niet meer over de rand heen, de douche staat namelijk in het bad en ja aangezien pap zo slecht is met zn benen kan ie er met pijn en moeite nog in komen dat kost hem heel erg veel moeite maar ook energie,als ie bv de hele nacht heeft geslapen en smorgens wil douchen dan moet ie de rest van de dag bijkomen,wij kunnen ons dat niet voorstellen maar zulke zieke mensen zijn echt dood en doodop.maar ja hoe komt zo'n simpele douchebak erin ? 

 

We zullen zien wat vandaag ons brengt,er komen mensen van Humanitas om te kijken wat ze kunnen betekenen voor pa en ma,fijn zeg dat er zulke mensen zijn die waardeer ik echt. 

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>